ZorgPortaal.nl
Vorige pagina   Mijn pagina    Agenda    Overzicht    Item
JDRF PEAK Symposium – Type 1 Diabetes – Verbetering in sport en kennis
Omschrijving:

Type 1 Diabetes en sport is een lastige combinatie. Aan de ene kant is het erg gezond en leuk, maar aan de andere kant heeft het invloed op de bloedglucosewaardes waar niet iedereen even goed mee om kan gaan.

Op T1D evenementen, informatiebijeenkomsten, internetfora en dergelijke wordt er door T1D patiënten en hun ouders veel om adviezen gevraagd. Het advies wat men vervolgens krijgt is vaak niet gebaseerd op wetenschap, wat vervolgens negatieve effecten kan veroorzaken. JDRF (Type 1 Diabetes Onderzoeksfonds) ziet dit als een wereldwijd probleem en heeft vervolgens geïnvesteerd om met een team van experts alle kennis over Type 1 Diabetes te bundelen en beschikbaar te maken voor alle T1D zorgverleners en uiteindelijk alle T1D patiënten.

Het resultaat is dit PEAK (Performance in Exercise and Knowledge) symposium. Wij hopen dat jullie dit symposium op 16 mei 2017 in Van der Valk Veenendaal in grote getalen zullen volgen om vervolgens de Type 1 Diabetes patiënt volop en op een verantwoorde manier in beweging te krijgen.

JDRF Nederland

Over JDRF
JDRF is een organisatie met een missie: Type 1 Diabetes de wereld uit helpen. JDRF is in 1970 in de Verenigde Staten opgericht door ouders van kinderen met Type 1 Diabetes (T1D) als de Juvenile Diabetes Research Foundation. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot dé leidende charitatieve T1D-organisatie wereldwijd. In 2010 is JDRF Nederland opgericht door ouders van en patiënten met Type 1 Diabetes. We leggen daarbij nadruk op de financiering van onderzoek en ontwikkeling met het grootste potentieel om zeker te zijn van een robuuste pijplijn aan innovatie. Zo veranderen we type één in type géén!
JDRF Nederland is een door het CBF erkend goed doel en beschikt over de ANBI status.

Accreditatie
Accreditatie wordt voor 5 uur aangevraagd bij NIV, ADAP en NVK. Accreditatie bij EADV is als volgt: professiegebonden domein: 2 punten, organisatiegebonden domein: 6 punten en zorgvragergebonden domein: 2 punten.

Kosten
De kosten voor dit congres bedragen € 35,-. Dit bedrag is voor het gehele congres inclusief lunch, koffie/thee, avondmaaltijd en een bezoek aan de informatiemarkt. Tot twee weken voor aanvang van het congres kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.

Maak uw keuze    
Aanvullende informatie
Soort opleiding: Beurs
Big verplicht: Nee, BIG registratie is niet verplicht
Startdatum: Dinsdag 16 mei 2017
Einddatum: Dinsdag 16 mei 2017
Accreditatie door: Accreditatie wordt voor 5 uur aangevraagd bij NIV, ADAP en NVK. Accreditatie bij EADV is als volgt: professiegebonden domein: 2 punten, organisatiegebonden domein: 6 punten en zorgvragergebonden domein: 2 punten.
Branches:
Aandachtsgebieden:
Doelgroepen:
  • » Verpleegkundige, HBO / WO
Regio's:
  • » Utrecht